Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OK

crazyoto

28. 6. 2012 20:49
chucpe

nejsem moc znalec Izraele, nicméně chucpe jistě není  drzost tak jak ji popisujete v citaci Vy, ale spíše se jedná o nezvyklou schopnost řešení problému, což Nečas jistě neprokázal. Jeho řešení problému se spíše blíží řešení problému před listopadem 1989, tedy v duchu fašistických a stalinistických zyvklostí...

0 0
možnosti
PM

Pavgem

29. 6. 2012 9:59
Re: chucpe

Citace z Wikipedie - Chucpe (hebrejsky, jidiš: חוצפה) je specifický druh drzosti či opovážlivosti, ať v negativním nebo případně i pozitivním smyslu. I ta kurzívou psaná citace ve článku byla zkopírována již dříve z nějakých stránek. Ale pravda je to, že se toto slovo někdy vysvětluje složitě a běžnými termíny jen přibližně a může mít různé odstíny.

0 0
možnosti
JR

raz

28. 6. 2012 12:15
KARMA!

R^

0 0
možnosti
1

1absolutus

28. 6. 2012 10:03
Kde jsou pravicoví soudruzi?

Žádná diskuze, žádný blog? ;-DR^

1 0
možnosti
PH

petrph

28. 6. 2012 8:58
jistěže, ale nezapomeňme

Že tyto a  podobné chucpe jsou založeny právě na současných principech parlamentní demokracie

Neboli, pan premiér Nečas skutečně může vyhodit ministra kvůli barvě jeho saka, nebo dát svou koalicí prohlasovat zákon že lidé s touto barvou saka nesmějí chodit po ulicích, nebo že za to že nošení takového saka musí platit sakovnou daň, nebo cokoliv..Protože naše ústavní zákony říkají, že jakmile po volbách většinová koalice poslanců  zvolí svou vládu, tak ta má pak po 4 roky absolutní moc..

0 0
možnosti
JM

Edmund Černá Zmije

28. 6. 2012 9:41
Re: jistěže, ale nezapomeňme

Nechci se moc zastávat současné formy zastupitelské demokracie, ale s tou absolutní mocí to není pravda. Existuje cosi jako ústava a ústavní zákony a mezinárodně přijaté konvence o lidských právech a další věci, které tak snadno změnit nedokáže žádná vláda, poslední, kdo tu byl schopen dát dohromady ústavní většinu, byla tuším oposmlouva.

1 0
možnosti
MI

Martinigue

28. 6. 2012 8:42
Nic proti (právu na názor), ale ..

nebylo by skutečně výsadou moudrého člověka, počkat si až jak dopadne ta zásadní zápletka, tedy obsazení pozice šéfa pražských žalobců? Pakliže tam dosedne toužebně očekávaná Bradáčová ...inu pak bude nad slunce jasné, že jste velmi ochotně sedl na opoziční lep šíření nepodložených zpráv, a víte na jaké úrovni pak buete? Ano správně, na pavlačích také vždy bylo všem hned jasné, a nejvíce těm nejhloupějším babiznám z hloupých ...;-)

1 0
možnosti
X

xmach

28. 6. 2012 8:31
"Naštěstí" má Nečas i své Havránky a Havránek, to je držák..

Autore, nechci vám mluvit do řemesla, ale myslím si, že první věta vašeho článku by měla znít, že zdůvodění premiera  mohou věřt jen občané do pěti let a Josef Havránek

Chcete-li  důkaz přečtěte si dnešní článek Josefa Havránka.

Navíc si myslím, že i mezi pětiletými dětmi už je mnoho těch , kteří jsou schopni pochopit to , co Havránek už nikdy nepochopí.

0 0
možnosti
S

sibidlo2

28. 6. 2012 8:38
Re:

a co kdyby sis ty přečetl, taky něco jiného než Havránka!!

1 0
možnosti
VP

von Pecka

28. 6. 2012 8:15
proč na to chcete zapomínat v den voleb?

Nebo čekáte, že se v téhle zemi něco změní, když budete říkat "bubu, mě se to nelíbí, ale já vám to prominu."

0 0
možnosti
JM

Edmund Černá Zmije

28. 6. 2012 7:47
Nečas sice kredit nemá,

ale o důvodech odvolání Pospíšila víte podobně jako většina komentátorů houbeles. Nečasovo zdůvodnění je věrohodné, Pospíšil připouští, že měl na vládě určité rozpočtové požadavky, i když tvrdí, že mu bez problémů prošly. Kvůli neshodě ohledně rozpočtu odešel i minstr školství Dobeš, tak proč ne Pospíšil?

-

Počítáte stejně jako ostatní zajíce, ale hon ještě neskončil. Až bude nový ministr jmenovat pražského státního zástupce, budeme vědět víc. Do té doby se tu jen spekuluje, a to poměrně ošklivě. :-/

3 0
možnosti
JM

Edmund Černá Zmije

28. 6. 2012 8:15
Re: Nečas sice kredit nemá,

Mimochodem, tím nechci obhajovat "hokynářské" úspory, které provozuje ve vládě Kalousek a spol. Jen říkám, že pokud vláda přijme nějakou rozpočtovou strategii, musí jí všichni ministři dodržovat, když už ne podporovat. Ministr, který takovou strategii vlády nedodržuje, do vlády nepatří. 

-

Osobně si myslím, že finance na spravedlnost a vnitro by se najít měly, protože mohou zajistit ostatní finance před rozkrádáním. Ale premiérem je tu Nečas a ministrem financí Kalousek, takže to bude podle nich a Pospíšil musí ze hry. Jsem zvědavý, jak tuhle realitu ponese, jestli bude korektní, nebo jestli využije současné mediální vlny k odchodu z ODS a s nálepkou spravedlivého se pokusí něco z této pozice vytěžit.

1 0
možnosti

Rumcajz

28. 6. 2012 7:47
Proč?

Proč urážíte děti mladší pěti let?;-)

0 0
možnosti
1

1absolutus

28. 6. 2012 7:41
Karma!

Jen do nich pane blogere řežte!  :-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 40
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2841x
Dívám se na tento svět již přes pět desítek let a stále mnohému nerozumím. Bojím se, že už to tak zůstane – a mnohdy díkybohu. Zajímá mě leccos, co se děje v mém nejbližším okolí, tedy v kouli veliké třináct miliard světelných let.