Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

mravenecnik

27. 6. 2012 17:50
Co se těm soudruhům nepovedlo?

Myšlenka státní maturity (didaktické testy) není až tak hloupá, ale ono se to asi moc nepromyslelo. Jednotná zkouška pro všechny druhy škol je velmi problematická, i když zatím postihla jen český a cizí jazyk a matematiku, to specifické si každá škola odzkouší v tzv. profilové části mat. zkoušky (= maturita postaru). Nepochopím proč např. mechanik-elektronik je lidově řečeno "odvařen" jen kvůli slohu. Ve své profesi nepotřebuje umět napsat reportáž, taktéž zdravotní sestra. Proto bylo humánnější, když se ty slohy opravovaly na příslušných školách, kde kantoři své studenty znají a vědí, jaké jsou jejich možnosti. Všichni neúspěšní maturanti se půjdou 1. 7. nahlásit na úřady práce místo, aby část z nich buď nastoupila do firmy nebo na podzim na VŠ. To se letos moc nepovedlo a jestli se takto bude experimentovat dál, tak až budu stará a nemohoucí, tak se ani nebudu moc divit, až mě místo do starobince pošlou na eutanázii. Oni nám to ti mladí jednou vrátí.

1 0
možnosti

Chytry.Levicak

27. 6. 2012 16:28
my kteří jsme chtěl studovat dále,ale nemůžeme

jsme taky ztracená maturitní generace.protože nám zaměstnavatel(a případní ostatní rovněž)zakázali studovat.pouštět nás jednou týdně do školy.aspon,že ti dnešní maturanti tu maturu mají za těžkých podmínek.my jí nemáme vůbec.

0 0
možnosti
  • Počet článků 40
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2841x
Dívám se na tento svět již přes pět desítek let a stále mnohému nerozumím. Bojím se, že už to tak zůstane – a mnohdy díkybohu. Zajímá mě leccos, co se děje v mém nejbližším okolí, tedy v kouli veliké třináct miliard světelných let.